Laman Utama > Berita dan Aktiviti > Berita Akhbar
Berita dan Aktiviti

Berita Akhbar

Mengapa harga skrin video elektronik LED digital tidak stabil
Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dengan penerapan layar elektronik LED yang luas, projek skrin elektronik LED sebagai projek sistem, banyak pelanggan tidak begitu jelas mengenai kos projek skrin elektronik LED, petikan pelanggan umum untuk skrin elektronik LED hanya dimengerti sebagai harga skrin elektronik LED, yang tidak tepat. , profesional untuk menyediakan pelanggan dengan penyelesaian lengkap, di bawah ini untuk memperkenalkan situasi spesifik petikan skrin elektronik LED.
Petikan skrin elektronik LED merangkumi bahagian-bahagian berikut:
(1) bahagian badan skrin elektronik LED;
(2) sistem kawalan panel elektronik LED;
(3) peralatan tambahan panel elektronik LED (termasuk komputer kawalan, kabinet pengedaran pintar panel elektronik LED, penangkap kilat, penguat kuasa pembesar suara, penghawa dingin atau kipas penyejuk, dll.);
(4) Struktur, hiasan dan pembinaan keluli skrin elektronik LED;
(5) Latihan pendawaian, pemasangan dan pentauliahan panel elektronik LED;
(6) Kos pengangkutan skrin elektronik LED;
Mengapa harga skrin video elektronik LED digital tidak stabil
Hari ini, saya ingin menerangkan bahagian petikan dari Panel video digital elektronik LED projek dalam petikan panel elektronik LED, terutamanya termasuk pengelasan struktur keluli dan pembinaan panel elektronik LED, hiasan panel elektronik LED, pendawaian panel elektronik LED, dll.
Pertama, harga projek asas kejuruteraan awam panel elektronik terdiri daripada penggalian tanah dan pengisian semula, konkrit, tetulang dan bahan lain, kos mesin dan tenaga kerja.
Petikan bahagian ini berdasarkan pada jumlah kerja tanah dan konkrit, iaitu yuan / m3, berat tetulang, iaitu yuan / tan, dan jumlah hari untuk pembinaan, iaitu hari yuan / manusia. Penilaian umum dapat disatukan sebagai penilaian isipadu konkrit bertetulang, yang dapat dinilai antara 800-1200 yuan. Sekiranya jumlahnya besar, harganya akan turun. Mengikut pengalaman, jumlah yayasan sipil umumnya sama dengan luas skrin di bahagian atas. Contohnya, kelantangan asas skrin 50 persegi adalah kira-kira 50 meter persegi. Parameter sebenar perlu dirancang oleh institusi reka bentuk profesional.
Kedua, harga rangka struktur keluli skrin elektronik terdiri daripada bahan keluli, pemprosesan bahan keluli, buruh kimpalan, biaya bahan tambahan.
Petikan bahan keluli dan pemprosesan bahan berdasarkan berat, iaitu yuan / tan, dan sebut harga pekerja kimpalan berdasarkan hari, iaitu hari yuan / manusia. Penilaian umum dapat disatukan sebagai penilaian berat bahan keluli, iaitu yuan / tan. Bahan keluli umumnya 4000-5000 yuan / tan (disesuaikan mengikut harga pasar), pemprosesan semula umumnya 700-1500 yuan / tan (disesuaikan mengikut kaedah pemprosesan ulang), buruh kimpalan umumnya 2500-4000 yuan / ton , dan bahan tambahan kira-kira 400 yuan / tan, jadi pembinaan struktur keluli umum adalah 8000-9500 yuan / tan (tidak termasuk pemprosesan ulang). Dalam projek skrin elektronik LED, berat bingkai umum dapat dianggarkan 0.15t / m2. Sekiranya lajur dipasang, badan lajur dianggarkan 0.4 t / m2, dan lajur dua kali ganda.
Ketiga, harga projek hiasan skrin elektronik terdiri daripada bahan hiasan, buruh hiasan dan bahan bantu.
Petikan bahan hiasan dan bahan bantu berdasarkan kawasan, yaitu yuan / m2, dan sebut harga buruh hiasan berdasarkan hari, yaitu hari yuan / manusia. Penilaian umum dapat disatukan sebagai penilaian luas bahan hiasan, iaitu yuan / m2. Secara amnya, hiasan plat aluminium-plastik adalah 400-600 yuan / m2. Skrin elektronik LED seperti heksahedron. Selagi semua luas permukaannya dikira ditolak kawasan paparan, ia adalah kawasan hiasan, ditambah 15% dari kehilangan pemprosesan, ia adalah kawasan terakhir.
Keempat, struktur harga kejuruteraan pendawaian arus elektronik yang kuat dan lemah merangkumi kos kabel, saluran paip, pemasangan saluran paip, membayar pekerja, dll.
Kabel, saluran paip dan pemasangannya dikutip dari segi panjang, iaitu yuan / m, dan tenaga kerja yang dilunaskan dikutip dari segi hari, iaitu hari yuan / manusia. Secara amnya, penilaian dapat disatukan sebagai pengiraan panjang pendawaian. Kerana terdapat banyak spesifikasi harga saluran dan trunking dan kaedah pemasangannya berbeza, bahagian sebut harga ini sukar dikira berdasarkan pengalaman dan hanya dapat dikira dalam praktik. Dalam projek sebenarnya, trunking secara amnya dapat dikira mengikut projek arus lemah yang telah disusun, jika pembinaannya hanya dapat dilakukan sesuai dengan pengiraan sebenarnya. Terdapat banyak spesifikasi kabel semasa yang kuat, dan harga pasaran berubah sangat banyak, jadi kabel dengan penampang besar harus dipasang oleh Pihak A terlebih dahulu. Dalam kabel arus lemah, wayar rangkaian 8-teras umumnya bernilai 5 yuan / m, wayar fleksibel terlindung umumnya bernilai 10 yuan / m, dan serat optik umumnya bernilai 6 yuan / m. Untuk setiap hujung gentian optik, kos bahan tambahan 300 yuan diperlukan

Halaman sebelumnya: Kami baru sahaja memasang dinding video led besar P10 smd untuk pusat membeli-belah KIL plaza Laman seterusnya: Kami mula memasang skrin paparan LED penuh warna 300m2 P6 luar
Hubungi Kami
Talian terus